monitorulcj.ro Menu
Actualitate

FOTO-VIDEO: Explozie în Mănăştur: Două persoane au suferit arsuri şi o casă a fost distrusă

Două persoane au suferit arsuri şi o casă a fost distrusă în urma unei explozii care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă pe strada Ospătăriei, din cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca. Locatarii din zonă spun că acolo avuseseră loc lucrări la reţeaua de gaz şi că furnizarea gazului fusese oprită vineri.

Conform ISU, explozia de gaz a avut loc în jurul orei 2 pe strada Ospătăriei numărul 7-8, două persoane suferind arsuri de gradul 2 pe faţă, mâini şi picioare, fiind transportate la spital.

Explozia a distrus un perete al casei şi acoperişul. La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, medici SMURD, jandarmi, poliţişti dar şi echipe de la de la E.ON GAZ şi o echipă de criminalişti, care investighează cauzele exploziei, zona fiind închisă. Echipele E.ON Gaz au întrerupt alimentarea cu gaz pe stradă şi de asemenea a fost întrerupt curentul.


Vecinii spun că victimele exploziei sunt soţ şi soţie, cu vârste în jur de 50 de ani. Aceştia au adăugat că vineri, pe strada respectivă, o echipă a companiei de gaz efectuase o serie de lucrări şi că alimentarea cu gaz fusese sistată între orele 9 şi 18.

“Oamenii de la gaz efectuau lucrări pe stradă şi au venit de mai multe ori să verifice, dar nu au găsit scurgeri.” a spus o vecină. 


“Toată lumea dormea, la 2 a explodat casa, 90 la sută este distrusă. Au fost tot felul de complicaţii la lucrarea celor de la gaz, astăzi ne-au anunţat să închidem geamurile că se lucrează la gaz. Gazul a fost oprit între 9 şi 18. Nu vrem să arătăm cu degetul, că azi lucrau şi azi s-a produs explozia, poate a fost o acumulare de gaz mai demult. Explozia a avut loc chiar la stradă, la cum arată casa, cred că vecinii noştri au avut noroc să scape cu câteva arsuri.” a spus un vecin, citat de Mediafax.

Cei doi soţi au fost transportaţi la spital.

Etichete: arsuri eon gaz isu cluj