Actualitate

Rihanna ar putea juca într-un film biografic, în rolul unei celebre cântăreţe şi actriţe de culoare

Un film despre viaţa şi cariera renumitei dansatoare, cântăreţe şi actriţe de culoare Josephine Bake va fi lansat anul viitor, iar presa de specialitate afirmă că rolul principal va fi interpretat de cântăreaţa Rihanna.

Cântăreaţa Rihanna Cântăreaţa Rihanna

Însă, deşi Rihanna a avut deja parte de destul de multe scandaluri în viaţa ei, cauzate de fotografiile care o prezintă în timp ce consumă droguri şi de exhibiţionismul ei asumat, toate acestea pălesc în comparaţie cu realizările uluitoare ale lui Josephine Baker, informează dailymail.co.uk, preluat de Mediafax.

Deşi Josephine se purta ca o divă, cheltuia cu extravaganţă, se purta scandalos şi a avut sute de amanţi (bărbaţi şi femei), ea a fost în acelaşi timp curajoasă şi principială, a spionat în favoarea Rezistenţei franceze şi a susţinut campanii împotriva segregaţiei rasiale din America.


Sub lumina pală a reflectoarelor de pe scenă, Josephine Baker a apărut în faţa publicului de la Paris complet goală, cu doar câteva pene de flamingo plasate în "zonele strategice". Partenerul ei de dans a purtat-o în braţe, cu capul în jos, cu picioarele ei lungi şi fine poziţionate într-un spagat perfect. A lăsat-o jos, iar ea a început să danseze. În timp ce lumina îi mângâia pielea cafenie, trupul ei părea că se topeşte, în timp ce Josephine se încolăcea în jurul partenerului ei. Era, aşa cum îşi amintea mai târziu, pierdută în erotismul momentului, "intoxicată...condusă de forţe întunecate pe care nu le cunoştea", tremurând din tot trupul în momentul culminant al dansului.

Pentru câteva clipe, publicul din Paris a rămas tăcut, împietrit. Apoi, s-a ridicat în picioare ca o singură fiinţă şi a erupt într-o explozie de aplauze frenetice.


Josephine Baker a fost denumită "Black Venus" ("Venus cea neagră"). Picasso a spus că este "Nefertiti din zilele noastre". Scriitorul Ernest Hemingway a spus că Josephine Baker era "cea mai senzaţională femeie pe care a văzut-o cineva vreodată".

Ultimele Stiri
abonare newsletter