Actualitate

Bătaie de joc: Comercianţii clujeni vând apă minerală ţinută la peste 35 de grade Celsius

Inspectorii Protecţiei Consumatorilor din Cluj au controlat şi amendat 30 operatori economici care comercializau ape minerale naturale (ape minerale naturale, ape de izvor), în condiţii improprii.

Cu ocazia acţiunilor a fost verificată cantitatea de 34.710 litri ape minerale, constatându-se abateri la 9.509 litri. S-au aplicat 34 sancţiuni contravenţionale, din care 25 de amenzi în cuantum total de 97.500 lei şi nouă avertismente.

“S-a dispus măsura opririi temporare de la comercializare, până la remedierea deficientelor, a cantităţii de 8.468 l în valoare de 19.706 lei. Cantitatea de 122 litri în valoare de 225 lei a fost oprită definitiv de la comercializare”, spun cei de la OPC Cluj.
 
Printre neregulile semnalate se numără traducerea necorespunzătoare a caracteristicilor, inscripţionarea ilizibilă a denumirii, cantităţi nete  şi a datei durabilitatii minimale, neafişarea preţurilor (preţ de vânzare şi preţ pe unitatea de măsură) conform legislaţiei în vigoare, nerespectarea condiţiilor de depozitare prevăzute de producători la comercializarea apelor îmbuteliate, acestea fiind păstrate direct pe pardoseală, la o temperatură de peste 35˚ C.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter