Actualitate

Roata panoramică de la Salina Turda rămâne inaccesibilă turiştilor

Conducerea societăţii care administrează Salina Turda informează că se aşteaptă concluzile firmei de mentenanţă, până atunci roata panoramică de la Salina Turda nu poate fi utilizată de turişti.

Contactat telefonic de Radio Transilvania, directorul societăţii, Vasile Nemeş a declarat că firma de mentenanţă a fost prezentă la scurt timp după incident, acum se aşteaptă concluziile experţilor, până atunci pentru siguranţa turiştilor roata panoramică rămâne în "stand by".

"Vom vedea care este situaţia...mai dureros este că în mai s-a făcut revizia generală a acestei roţi panoramice. Ar putea fi de vină şi salinitatea aerului dar nu vreau să mă pronunţ până când nu văd concluziile firmei de mentenanţă, cea care a făcut roata respectivă şi o întreţine. Incidentul nu a fost de amploare, echipa tehnică a intervenit prompt am utilizat şi alpinişti, iar turiştii au fost aduşi în siguranţă jos, iar activitatea continută"  explică Nemeş.


Managerul salinei a mai explicat că pe viitor se vor lua toate măsurile ca incidente de acest gen să nu se mai repete.

Reamintim că roata panoramică, de unde pot fi admirate stalactitele de sare din Salina Turda, s-a defectat luni. Mai mulţi turişti au rămas blocaţi în carusel.


Este prima dată când această roată se defectează, din 2010 de când Salina Turda a fost redeschisă publicului. Se pare că roata s-ar fi defectat din cauza nivelului ridicat de salinitate din încăperea în care se află instalaţia.

 


 

abonare newsletter