monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Piloţii Ryanair, îngrijoraţi în privinţa regulilor de siguranţă ale companiei

Piloţii operatorului low-cost Ryanair, curtat în trecut de Cluj, au îngrijorări în privinţa modului în care compania abordează tema siguranţei, arată un studiu citat de CNN.

Piloţii Rynair sunt îngrijoraţi în privinţa regulilor de siguranţă ale companiei

Studiul a fost comandat de către Grupul Piloţilor Ryanair şi cuprinde o bază de 1.000 de respondenţi, căpitani şi ofiţeri de prim rang, peste o treime dintre numărul total de piloţi ai companiei.

89% dintre participanţii la studiu consideră că operatorul low cost nu are o cultură a siguranţei transparentă şi deschisă. 94% dintre piloţii incluşi în sondaj sunt de părere că autorităţile ar trebui să efectueze o anchetă asupra impactului practicilor de angajare ale Ryanair în ce priveşte siguranţa. Compania aeriană cu cel mai mare buget după venituri din Europa, a refuzat să comenteze rezultatele sondajului, potrivit zf.ro.

Irlandezii de la Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, au încheiat la începutul lui 2013, un parteneriat strategic pe o perioadă de cinci ani cu Aeroportul Internaţional „Transilvania” Tîrgu-Mureş, după ce au negociat o periaodă şi cu reprezentanţii Aeroportului Cluj.

Ryanair ar urma să aducă anual Aeroportului din Tîrgu-Mureş peste 30.000 de pasageri, alimentând ambiţiile conducerii CJ Mureş de creştere a traficului cu 30% în acest an, de la peste 305.000 de pasageri cât a avut în 2012, când s-a înregistrat un record, la 400.000.