monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Pelerinaj la Nicula de Sf. Maria pentru 150 de pensionari clujeni

Joi, 15 august, ora 7.00 de pe platoul Salii Sporturilor va avea loc plecarea microbuzelor puse la dispoziţia pensionarilor clujeni, care activează în centrele de zi ale Primăriei şi în Cluburile de Pensionari - catre mănăstirea Nicula, cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Pelerinaj la Nicula de Sf. Maria pentru 150 de pensionari clujeni

Deplasarea este asigurată gratuit de către Primăria municipiului Cluj-Napoca şi RATUC, iar întoarcerea va avea loc la finalul zilei. De asemenea, pe parcursul călătoriei până la Nicula pasagerii vor avea la dispoziţie apă potabilă şi condiţii de climatizare în microbuz.

Conform cererilor înregistrate şi-au manifestat dorinţa de a participa la pelerinaj circa 150 de persoane, cărora le-au fost puse la dispoziţie 9 microbuze.


Listele participanţilor s-au întocmit ţinându-se cont de veniturile şi de solicitările pensionarilor.

Acest proiect a fost demarat în anul 2012, în cadrul său Primăria, Direcţia de Asistenţă Socială şi RATUC punând la dispoziţie mijlocalele logistice şi materiale pentru a le oferi persoanelor de vârsta a treia posibilitatea reculegerii la mănăstirea Nicula în cadrul uneia dintre cele mai mari sărbători ale lumii creştine. Prioritatea înscrierii în proiect au avut-o persoasnele singure şi cele cu pensii foarte mici.