Actualitate

Mai multe şcoli de şoferi au fost amendate de ITM Cluj

ITM Cluj a desfăşurat în perioada 4-31 iulie o campanie de control privind respectarea prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă, de odihnă, în cadrul şcolilor de conducere (pilotaj) pentru profesorii de legislaţie auto şi instructorii auto.

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Cluj, au fost efectuate un număr de 18 controale.

„Numărul total de sancţiuni aplicate a fost de 17, dintre care cinci amenzi şi 12 avertismente.  Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 7.500 lei  pentru nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară. Principalele deficienţe constatate se referă la neacordarea repausului săptămânal, neorganizarea corectă a evidenţei orelor lucrate, lipsa certificatului medical la angajare. Faţă de neregulile constatate,  inspectorii de muncă din cadrul ITM Cluj au dispus măsuri de intrare în legalitate,  cu termene de realizare”, a declarat Corina Gavriluţ, purtător de cuvânt la ITM Cluj.


Potrivit acesteia, controalele s-au desfăşurat după ce în ultima perioadă la nivelul Inspecţiei Muncii au fost adresate sesizări având ca obiect nerespectarea prevederilor legale referitoare la timpul de muncă şi timpul de odihnă, instructorul auto fiind persoana care concură la siguranţa circulaţiei.

Etichete: amenda
Ultimele Stiri
abonare newsletter