Actualitate

Samsung înregistrează în SUA "Galaxy Gear”, ceasul de mână cu ecran flexibil multifuncţional

Samsung Electronics a început recent în Statele Unite şi Coreea de Sud procedurile pentru a înregistra marca "Galaxy Gear" şi brevete asociate, produsul fiind schiţat drept un dispozitiv de tipul ceasului de mână cu ecran flexibil, conectat la internet, cu funcţii de telefonie mobilă şi mesagerie.

Samsung notează, în documentele depuse la oficiul american pentru înregistrarea invenţiilor şi mărcilor, că marca Galaxy Gear va fi asociată unui "accesoriu digital electronic sub forma unui ceas de mână, banderolă sau brăţară capabil să ofere acces la internet, să trimită şi să primească apeluri telefonice, emailuri şi mesaje", potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.ro.

În Coreea de Sud, documentaţia depusă pentru înregistrarea drepturilor de proprietate intelectuală descrie "un telefon care poate fi înfăşurat pe încheietura mâinii utilizatorului".


"Designul se referă la un obiect construit din ecrane flexibile şi materiale elastice care pot fi utilizate atât înfăşurate în jurul încheieturii mâinii, cât şi pe o suprafaţă plană", se arată în documentele Samsung.

Dosarul cuprinde şi o serie de schiţe care descriu un smartphone sub forma unui ceas de mână, văzut din diverse unghiuri.


Reprezentanţii Samsung au refuzat să comenteze informaţiile.

Conceptul unui ceas de mână cu funcţii de smartphone este însă cunoscut, iar zvonurile din industrie şi informaţiile apărute pe surse în presa internaţională indică de ceva timp că Apple şi Samsung dezvoltă astfel de produse.

abonare newsletter