Actualitate

GALERIE FOTO: Traversarea podurilor, un pericol pentru clujeni

Reprezentanţii PNL Cluj-Napoca acuză Primăria că fisurile şi gropile apărute în trotuarele de pe mai multe poduri pun în pericol viaţa clujenilor. „Să traversezi pe jos podul de lângă Piaţa Gării (strada Locomotivei) sau cel de peste Someş, situat pe strada Fabricii, a devenit un adevărat pericol”, spun liberalii.

„Nu ar trebui să ne surprindă dacă în scurt timp se vor mai repeta incidente cum a fost cel de pe podul situat la intersecţia străzilor Dacia şi Traian, când o femeie a căzut într-o groapă din trotuar, fiind salvată în ultimul moment pentru a nu ajunge în apa Someşului. Trotuarul nu a fost reparat nici până astăzi, şi se pare că de-abia în toamnă ar urma să fie executate lucrări de reabilitare. Zilnic, podul care face legătura între Piaţa Gării şi zona autogării este traversat de un număr mare de pietoni. Toţi cei care vor să ajungă dinspre staţiile mijloacelor de transport în comun din Piaţa Gării până în autogară şi invers parcurg pe jos traseul întrucât taxiurile nu fac această cursă considerată nerentabilă. Poate mai puţin folosit de către pietoni, podul de peste Someş de pe strada Fabricii este cu siguranţă la fel de riscant din cauza numărului mare de fisuri şi gropi prin care se vede apa râului. Mai multe bucăţi din trotuar ar putea ceda oricând şi ar putea duce la o tragedie”, au declarat reprezentanţii PNL Cluj-Napoca.

PNL Cluj-Napoca solicită primarului Emil Boc să dispună refacerea trotuarelor celor două poduri, de pe strada Fabricii şi cel din zona autogării, împreună cu lucrările de reparaţii la podul de pe strada Traian.


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că podurile din muncipiu, printre care se numără şi podul de pe strada Decebal, există realizate expertize şi studii de prefezabilitate privind lucrările de reabilitare a acestora, pasul următor fiind promovarea unor proceduri de achiziţie publică de servicii de proiectare şi de lucrări privind reabilitarea acestora.

“O altă parte a podurilor este prinsă într-un proiect de reabilitare aflat în acest moment în faza de redactare a caietului de sarcini pentru achiziţia de servicii de expertizare şi poiectare, urmând ca ulterior să fie prinse în programe de investiţii de reabilitare. Pentru a asigura circulaţia în bune condiţii pe poduri, până la finalizarea etapelor premergătoare iniţierii lucrărilor efective de refacere, municipalitatea a dispus implementarea unor măsuri de prevenţie, adaptate fiecărei situaţii în parte, de la lucrări de întreţinere specifice drumurilor nemodernizate, la amplasarea unor plăci de protecţie în zonele de trotuar unde, prin urcarea accidentală cu autovehicule, trotuarul a cedat, cum este cazul podului de pe strada Locomotivei", a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt la Primăria Cluj-Napoca.


Aceasta a mai precizat faptul că Primăria are în derulare o serie de investiţii în vederea reabilitării podurilor din municipiu, motivate de faptul că acestea nu au fost modernizate şi reabilitate niciodată de la construcţie, unele având vechime considerabilă.

“Unele dintre aceste poduri vor fi refăcute sau reabilitate, dupa caz în cadrul proiectului cu finanţare europeană, cunoscut sub numele de tramă stradală, aflat în faza de licitaţie de execuţie, anunţul fiind publicat pe SEAP, data de deschidere a ofertelor fiind programată pentru 29 august”, a mai spus Buzatu.

abonare newsletter