monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Dinu Patriciu, audiat într-un dosar privind fapte de evaziune fiscală

Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost audiat, marţi, de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Sector 2, într-un dosar care vizează presupuse fapte de evaziune fiscală.

Omul de afaceri Dinu Patriciu. Sursă foto: www.realitatea.net

Dinu Patriciu a declarat marţi, la ieşirea din sediul Poliţiei Sectorului 2, unde a fost audiat în legătură cu o plângere depusă pe numele său pentru o presupusă evaziune fiscală, că le-a dat poliţiştilor amănunte legate de Adevărul Holding, precizând că în acest dosar se consideră "parte vătămată", potrivit Mediafax.ro.

Întrebat de ce a fost chemat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 2, Dinu Patriciu a spus că a venit să înceapă să lămurească, "încet, încet, nişte poveşti din Adevărul Holding".


Omul de afaceri a mai spus că în acest dosar se consideră parte vătămată şi că, până la urmă, "lucrurile o să iasă la iveală".

El a precizat că pregăteşte să depună, la rândul său, o plângere. "Pregătesc o plângere pe care urmează să o depun. Nu obişnuiesc să spun lucruri nejustificate decât atunci când am probe", a declarat Dinu Patriciu.


Patriciu a adăugat că a mai dat declaraţii legate de Adevărul Holding şi în faţa procurorilor DIICOT.

Sursele citate au precizat că în acest dosar se fac acte premergătoare începerii urmăririi penale, dosarul fiind deschis în urma unui denunţ.


Ancheta este derulată de Serviciul de Investigarea Fraudelor Sector 2.

Anul trecut, Dinu Patriciu a avut dificultăţi financiare atât cu Adevărul Holding SRL, cât şi cu firma MIC.RO RETAIL SRL care a intrat în faliment, pe lista creditorilor existând peste 1.200 de societăţi şi persoane fizice şi aproximativ 5.000 de salariaţi neplătiţi. Printre societăţile păgubite se numără Mercadia Holland BV, acţionarul majoritar al MIC.RO. Pentru garantarea unor împrumuturi luate de Mercadia Holland BV de la BCR, Dinu Patriciu a gajat cu disponibilităţile bancare ale MIC.RO şi cu alte bunuri ale acestei societăţi.


Surse din mediul de afaceri susţin că datoriile lui Dinu Patriciu se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro.