Actualitate

Seria acţiunilor de weekend ale poliţiştilor clujeni continuă: zeci de şoferi au rămas fără permise de conducere

Poliţiştii clujeni au aplicat 399 sancţiuni contravenţionale, dintre care 313 privind circulaţia pe drumurile publice, 52 privind ordinea şi liniştea publică, 16 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 18 la alte acte normative, într-o serie de acţiuni privind combaterea infracţiunilor reducerea riscului rutier, precum şi pentru constarea în flagrant a unor fapte penale.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 27 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Cluj, în cadrul acţiunilor poliţiştii au depistat 12 făptuitori, fiind constatate în flagrant 10 infracţiuni. Au fost constatate 6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi 4 de natură judiciară.


În 3 august,, ora 04:30, poliţiştii care acţionau în filtrul rutier pe strada Traian Vuia, la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, au oprit în trafic autoutilitara condusă de M. Ştefan de 41 ani  din comuna Gilău, iar cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit că acesta efectua transport de material lemnos, fără aviz de însoţire sau documente de provenienţă a mărfii. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de 3 m/ster de  material lemnos.

Tot în aceeaşi zi, la ora 05:00, poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, l-au depistat pe S. Alexandru-Ionut de 24, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Gheorghe Doja din Floresti, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.


În 4 august, ora 01:53, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, l-au depistat pe P. Ioan de 25 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Paris din Cluj-Napoca, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

abonare newsletter