Actualitate

Soţii Apostu au atacat cu recurs sentinţa de condamnare la închisoare

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, a făcut recurs luni, împotriva sentinţei de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare dată de Curtea de Apel Târgu Mureş. Acesta a fost condamnat joi pentru trafic de influenţă în formă continuată, instigare la spălare de bani, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi pentru primire de foloase necuvenite.

Curtea de Apel Târgu Mureş a anunţat, luni, că sentinţa a fost atacată cu mai multe recursuri, atât de către Sorin Apostu, cât şi de către soţia acestuia, Monica Undina Apostu, condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, însă şi de către DNA, dosarul urmând să fie trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după motivarea sentinţei.

Instanţa l-a condamnat în data de 25 iulie pe Apostu în cauza de corupţie în care a fost trimis în judecată alături de soţia sa, Monica Undina Apostu, omul de afaceri Călin Mihai Stoia şi de denunţătoarea din acest dosar, Aspazia Droniuc.


Instanţa a dedus din pedeapsa aplicată inculpatului timpul arestului scurs de la 10.11.2011 şi până la 28.09.2012.

Potrivit sentinţei, Sorin Apostu a fost condamnat pentru fapte care au legătură cu denunţătoarea din dosar Aspazia Droniuc, însă a fost achitat de sub învinuirea comiterii infracţiunilor despre care DNA a susţinut că ar fi fost comise în legătură cu omul de afaceri Călin Mihai Stoia, cum ar fi luare de mită, complicitate la spălare de bani în formă continuată şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter