Actualitate

Vremea până pe 11 august. Cât de cald va fi în Transilvania, la munte şi la mare

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 29 iulie - 11 august în Transilvania, la mare şi la munte.

Plaja Plaja

Au fost prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Vremea în Transilvania


Media temperaturilor maxime va scădea de la 34 la 26 de grade Celsius în primele două zile, dar apoi va creşte treptat, astfel că la începutul săptămânii viitoare se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 34 de grade Celsius. Între 7 şi 11 august, valori termice medii diurne vor fi în scădere ajungând în jurul a 28 de grade Celsius. Între 29 şi 31 iulie, temperaturile minime vor avea mici variaţii, în jurul a 16 grade Celsius, dar până la sfârşitul intervalului de prognoză vor fi ceva mai scăzute, media lor regională oscilând între 13 şi 15 grade Celsius.

Probabilitatea averselor de ploaie va fi în general redusă, exceptând intervalele 30 iulie -1 august şi 6-11 august, când se pot semnala fenomene de instabilitate atmosferică, însă doar izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.


Vremea la munte

Vremea se va răcori în intervalul 29 - 31 iulie, în care atât temperaturile maxime, cât şi cele minime vor scădea, în medie, cu 5 grade. Apoi se preconizează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, astfel încât valorile de temperatură vor ajunge din nou să fie peste mediile climatologice ale perioadei.


Pe parcursul celor două săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi în general redusă, dar în intervalul 30 iulie – 1 august, local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi cantităţi de apă mai însemnate.

Vremea la mare


Temperaturile maxime vor scădea pe 31 iulie la 28 de grade Celsius, după ce în cele două zile precedente vor depăşi 32 de grade Celsius. Apoi maximele vor creşte treptat, astfel încât, în a doua săptămână, media acestora nu va mai coborî sub 30 de grade Celsius. Regimul termic nocturn va fi permanent ridicat şi se va caracteriza prin temperaturi minime situate între 19 şi 21 de grade, cu valori ce pot depăşi uşor 22 de grade Celsius în primele două-trei nopţi.

Exceptând intervalul 30 iulie - 1 august, când local se vor semnala ploi, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în celelalte zile va predomina vremea frumoasă şi însorită.

Ultimele Stiri
abonare newsletter