Actualitate

ACCIDENTUL DIN SPANIA: Conductorul trenului care a deraiat refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor

Conductorul trenului, a cărui deraiere s-a soldat cu 78 de morţi miercuri la Santiago de Compostella, în nordul Spaniei, a refuzat să răspundă vineri la întrebările anchetatorilor care au vrut să îl interogheze la spital, a anunţat poliţia.

Potrivit Mediafax, conductorul, care a fost arestat preventiv pentru "imprudenţă", "a refuzat să răspundă poliţiei" şi va fi "prezentat în faţa unui judecător cât mai rapid posibil", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Poliţia din Galicia a anunţat vineri că conductorul, rănit uşor şi spitalizat, a fost arestat joi seara şi plasat sub custodie pentru "imprudenţă" şi pentru "delicte legate de accident".


Acest conductor cu experienţă, în vârstă de 52 de ani, a cărui fotografie de după accident, ameţit şi cu faţa plină de sânge, a făcut înconjurul presei, nu pare să fi reuşit să frâneze la timp când trenul, conform cotidianului El Pais, circula cu 190 de kilometri pe oră într-un tronson unde viteza era limitată la 80 de kilometri pe oră.

Vă reamintim, trenul care venea de la Madrid a deraiat miercuri seară la patru kilometri de gara din Santiago de Compostela, în timp ce se afla într-un viraj periculos.


Ancheta pare să se orienteze către insuficienţa unui sistem de securitate combinată cu o viteză excesivă. Trenul circula pe o cale ferată de mare viteză care nu era echipată, din această cauză, cu un sistem de control automatic al vitezei.

Cel puţin 78 de persoane au fost ucise şi 178 au fost rănite, dintre care 81 se aflau încă în spital vineri.


 

abonare newsletter