Actualitate

Mecanicul trenului deraiat din Spania a fost arestat preventiv

Mecanicul trenului deraiat miercuri seară în Santiago de Compostela a fost plasat în arest preventiv, după cum a declarat vineri şeful poliţiei din comunitatea autonomă spaniolă Galicia, citat de AFP.

Mecanicul trenului deraiat din Spania este arestat preventiv Mecanicul trenului deraiat din Spania este arestat preventiv

"Se află în arest preventiv de ieri (joi, n.r.) de la ora locală 20.00 /.../ i se impută delicte legate de accident, însă încă nu a fost audiat", a afirmat Jaime Iglesias.

Un tribunal din Santiago de Compostela dispusese joi ca poliţia să-l audieze în calitate de inculpat pe conductorul trenului care a deraiat miercuri seară. Surse din cadrul anchetei au semnalat joi pentru EFE că, după accident, mecanicul a recunoscut că trenul circula cu o viteză de circa 190 de kilometri pe oră într-o zonă în curbă unde viteza maximă permisă era de 80 de kilometri pe oră, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, tot poliţia din Galicia a redus bilanţul victimelor accidentului: este vorba de 78 de morţi, şi nu 80, după cum arăta ultimul bilanţ prezentat joi seară. Potrivit Rtve.es, comisarul Antonio del Amo a explicat că în cazul unor astfel de accidente, în care trupurile unora dintre victime sunt găsite incomplete, bilanţul poate varia.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter