Actualitate

VIDEO - TRAGEDIA FEROVIARĂ DIN SPANIA: 80 de morţi și 130 de răniți. Conductorul trenului: "Am 190 km/h, vom deraia!" - VIDEO

Spania a fost zguduită mircuri seara de unul dintre cele mai grave accidente feroviare din istoria țării. 80 de pasageri au murit și alți 130 au fost răniți, dintre care 94 sunt internați în spital, după ce un tren care făcea legătura între Madrid și Ferrol a deraiat în apropiere de orașul Santiago de Compostella.

Accidentul feroviar din Spania Accidentul feroviar din Spania

Numărul persoanelor decedate în urma tragediei feroviare din Spania a ajuns la 80, iar autoritățile se tem că bilanțul ar putea crește.

Presa spaniolă a publicat informația potrivit căreia conductorul trenului le-ar fi spus controlorilor de la rețeaua feroviară RENFE: "Am 190 km/h, vom deraia!".


În cabina trenului se aflau doi conductori și, momentan, nu se știe care dintre ei a luat legătura cu controlorii RENFE.

Ziarele locale citau un martor care povestea că unul dintre mecanici, Francisco Jose Garzon, care a ajutat la salvarea victimelor, striga, la telefon: „Am deraiat! Ce să fac acum?”


Președintele companiei feroviare Renfe, Julio Gomez Pomar, a fost citat de publicația „El Mundo”, spunând că mecanicul, în vârstă de 52 de ani, avea 30 de ani vechime în cadrul firmei și conducea trenuri pe acea linie de mai bine de un an.

Mecanicul, al cărui nume nu a fost dat publicității, este anchetat oficial, a anunțat un purtător de cuvânt al Curții Supreme din Galicia. Trenul avea doi mecanici, dintre care unul este în spital, au precizat autoritățile. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter