Actualitate

Parkingul din Haşdeu bate pasul pe loc. Parteneriatul între Primărie şi UBB expiră într-o lună

La un an şi trei luni de la încheierea unui parteneriat între Primărie şi UBB pentru realizarea unui parking în Haşdeu, proiectul a rămas deocamdată doar pe hârtie şi încă se lucrează la documentaţia tehnică.

În aprilie 2012, în prag de campanie electorală, Primăria Cluj-Napoca a încheiat un parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) pentru amenajarea unui parking suprateran în Complexul Studenţesc Haşdeu. Parteneriatul între cele două părţi expiră la sfârşitul lunii august şi până în acest moment au fost făcuţi doar câţiva paşi mărunţi.

Situaţia a fost semnalată de liberalii clujeni care îi solicită primarului Emil Boc să prezinte situaţia exactă a acestei investiţii pentru a evita ca “şi acest proiect să fie unul ratat, după modelul Sălii Polivalente sau a altor parking-uri care au ajuns să fie folosite după trei ani de zile de la începerea lucrărilor (parkingul de pe strada Fabricii – n.red.).


Parteneriatul expiră la sfârşitul lui august

După încheierea parteneriatului, în aprilie 2012, au mai fost făcute câteva modificări la actul care a fost aprobat de ambele instituţii, iar pecetea finală s-a pus în urma şedinţei de Consiliu Local din 30 august 2012. Conform protocolului încheiat între cele două părţi, scopul asocierii în constituie realizarea studiului geologic şi a studiului de fezabilitate/proiectului tehnic premergător realizării, în parteneriat public-privat, a parkingului. Primăria se angaja că va finanţa studiile, iar UBB va pune la dispoziţie, gratuit, toate documentaţiile de care dispune. Potrivit liberalilor, valabilitatea asocierii este de 12 luni de la semnarea actului, respectiv un an din 30 august 2012.


Nu se ştie nimic despre documentaţia tehnică

Din august 2012 şi până acum au fost făcuţi doar câţiva paşi mici şi firma care a câştigat licitaţia pentru documentaţia tehnică, Avensa din Iaşi, încă lucrează la această parte. “De la finalul lui august 2012, după şapte luni, în 21 martie 2013 a fost atribuit contractul pentru realizarea planului urbanistic de detaliu, studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic şi a caietelor de sarcini pentru construirea parkingului. Avensa s-a angajat ca pentru 98.100 lei să realizeze toată documentaţia necesară pentru demararea lucrărilor, în termen de 120 de zile. Suntem în 23 iulie 2013, la o lună şi câteva zile de termenul în care va expira valabilitatea protocolului şi la patru luni de la data atribuirii contractului şi încă nu ştim nimic despre realizarea studiilor”, spun liberalii clujeni.


În Complexul Haşdeu există peste 5.000 de spaţii de cazare şi mai puţin de 80 de parcări astfel că zona este sufocată permanent de maşini parcate neregulamentar.

Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei au precizat că în acest moment Planul Urbanistic de Detaliu al parkingului este în faza de avizare la Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, iar apoi va intra în analiză publică în una din următoarele şedinţe. În plus, mai este nevoie de realizarea unor proceduri cadastrale pentru obţinerea avizului de la Cadastru. După încheierea acestor etape va urma procedura de selecţie a executantului lucrărilor.


Potrivit reprezentanţilor Primăriei, parteneriatul între UBB şi Primărie se poate prelungi cu acordul ambelor părţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter