Actualitate

“Despre oameni si melci”, premiat la Festivalul de film de la Palic

Filmul “Despre oameni și melci”, regia Tudor Giurgiu a câştigat Premiul pentru cea mai bună regie la a 20-a ediţie a Festivalului internaţional de film de la Palic (Serbia) care s-a desfăşurat între 13-19 iulie.

Despre oameni si melci Despre oameni si melci

Trofeul Palic Tower a fost acordat de către un juriu internaţional format din regizorul sârb Srdan Dragojevic, directoarea artistică a Festivalului de film de la Rouen, Marketa Hodouskova (Cehia), criticul de film şi programmer pentru secţiunea „Critics’ Week“ a Festivalului de la Cannes, Pamela Pianezza (Franţa), actriţa Nurgul Yesilcay (Turcia) şi regizorul britanic Ashley Horner.

Juriul a fost impresionat de filmul regizorului Tudor Giurgiu, declarându-l „o comedie inteligentă, sensibilă şi emoţionantă, având un puternic substrat social, care arată o nouă şi proaspătă faţetă a cinemaului românesc.”


Premiul pentru cel mai bun film din competiţia festivalului a fost acordat filmului olandez „Borgman”, de Alex van Warmerdam, prezent şi în programul Festivalului de la Cannes 2013.

Festivalul de film de la Palic a fost înfiinţat în 1992 şi este unul dintre cele mai respectate festivaluri din regiunea Balcanilor.


 “Despre oameni și melci” este unul dintre cele mai de succes filme românești din ultimul deceniu. Producția s-a bucurat de succes şi la nivel internaţional. Lungmetrajul a obţinut Premiul Special al Juriului la cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia şi a câştigat trofeul secţiunii competiţionale Meeting Point din cadrul celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid. “Despre oameni şi melci” a primit și Premiul Bridging the Borders pentru cel mai bun lungmetraj în cadrul Festivalului Filmului Sud-Est European – SEEFest care s-a desfăşurat la Los Angeles în perioada 2 – 6 mai.

“Despre oameni şi melci” va participa în continuare la Festivalurile de film din Sankt Petersburg, Viena, Napoli şi Haifa.

Etichete: serbia tudor giurgiu
abonare newsletter