Actualitate

FOTO şi VIDEO: SKA-P au "zguduit" Valea Gârbăului

La trei ani după primul concert în România susţinut la Peninsula, spaniolii de la SKA-P au revenit în ţara noastră: tot la Peninsula, dar de data aceasta la Cluj. Timp de o oră şi jumătate au ţinut publicul în priză cu celebrele lor piese prin care spun ce nu merge bine în lume.

A treia zi a festivalului Peninsula a început timid, ieri. În jurul orei 20.00, concertele care se defăşurau la scenele mici nu prezentau un interes foarte mare pentru public, numărul spectatorilor fiind de cel mult o sută la fiecare scenă. Cei prezenţi la festival păreau atraşi mai mult de bungee jumping, ca spectator sau practicanţi, de corabia şi plaja amenajată a la Vama Veche de cei de la Janis sau de locaţia inedită decorată cu lumini verzi a Bruno Unplugged Winegarden. Atmosfera s-a animat însă o dată cu lăsarea întunericului când au urcat pe scenă Marky Ramone’s Blitzkrieg care au încântat publicul cu piesele celebrei trupe punk The Ramones.

SKA-P, cel mai important nume al serii a treia


După Marky Ramone’s Blitzkrieg au urcat pe scenă spaniolii SKA-P, cunoscuţi pentru piesele lor în limba spaniolă prin care critică tot ceea ce consideră că nu funcţionează bine la nivel mondial. Cu o întârziere de o oră, SKA-P şi-au început concertul cu bine cunoscutele lor piese cu versuri anti-sistem, nici măcar Biserica Catolică şi papa nefiind ocoliţi de criticile trupei ska-punk. Cu crestele de punkeri, cu celebrele lor kilt-uri şi cu ritmurile alerte, SKA-P au ţinut publicul în priză timp de o oră şi jumătate. Au cântat, au vorbit cu publicul în limba spaniolă, au dansat şi ca să fie siguri că toată lumea le înţelege mesajul fiecare piesă a fost ilustrată cu diverse personaje, precum papa reprezentat printr-o robă de preot cu o cruce imensă din lemn la gât sau o gorilă dotată cu baston de poliţie, scut şi vestă.

SKA-P nu au fost lăsaţi să plece de pe scenă fără un bis de aproape jumătate de oră.


Peninsula 2013 se va încheia astăzi cu Ocho Macho, Robin and the Backstabbers şi Rotfront.

abonare newsletter