Actualitate

O femeie diagnosticată cu gripă aviară a născut un bebeluș sănătos

Prima femeie din lume infectată cu virusul gripei aviare H7N9 și însărcinată a dat naştere unei fetiţe sănătoase, miercuri după-amiază într-un spital din oraşul Zhenjiang, din provincia chineză Jiangsu.

O femeie diagnosticată cu gripă aviară a născut un bebeluș sănătos O femeie diagnosticată cu gripă aviară a născut un bebeluș sănătos

Femeia în vârstă de 25 de ani, era însărcinată în cinci luni în momentul când a fost diagnosticată în aprilie cu virusul H7N9. Ea a fost internată la secţia de terapie intensivă a unui spital din Zhenjiang, dar s-a însănătoşit în luna mai.

Femeia a născut prin cezariană o fetiţă sănătoasă de 3,3 kilograme. Cu toate acestea, medicii au afirmat că funcţia cardiorespiratorie a femeii are încă nevoie de timp pentru recuperare. Spitalul va continua să monitorizeze starea de sănătate a mamei şi copilului, potrivit doctorulzilei.ro.


În China au fost înregistrate în total 132 de cazuri de gripă aviară H7N9, dintre care 43 de persoane bolnave au decedat, după descoperirea pentru prima dată a virusului în luna martie, conform datelor oferite de autorităţile chineze.

 

Etichete: gripa aviara
Ultimele Stiri
abonare newsletter