monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Oraşul american Detroit s-a declarat în faliment

Detroit, locul de origine al automobilului, a devenit joi cel mai mare oraş american care s-a declarat în faliment.

Pentru o perioadă de timp o adevărată bijuterie a industriei, Detroit a pierdut jumătate de populaţie în 60 de ani, iar marile grupuri au abandonat în mod treptat oraşul, o lovitură grea pentru veniturile sale fiscale.

"Locuitorii din Detroit (...) merită o foaie de parcurs care să le permită să iasă din spirala care îi antrenează spre servicii publice tot mai puţin performante", a argumentat Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan, într-o scrisoare, potrivit Mediafax.


"Declararea falimentului este unica soluţie care va permite oraşului Detroit să redevină stabil şi viabil", a mai spus guvernatorul statului Michingan.

Oraşul Detroit a trecut de la aproximativ 1,8 milioane de locuitori în 1950, la aproximativ 695.000 în prezent. Această scădere este însoţită de un exod masiv de întreprinderi şi o prăbuşire a veniturilor fiscale.


În mod progresiv, numeroase servicii publice au fost reduse, spre exemplu, iluminatul fiind asigurat pe timpul nopţii în anumite cartiere doar în unele cartiere.

 

Etichete: faliment