Actualitate

FOTO - Strada Borhanci s-a rupt, la jumătate de an de la modernizare

Locuitorii din Borhanci consideră că fundaţia drumului a fost făcută de mântuială pe anumite porţiuni şi din cauza aceasta drumul s-a rupt în mai multe locuri. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că lucrarea este în garanţie doi ani şi constructorul este obligat să facă eventualele reparaţii.

La jumătate de an de la inaugurarea lucrărilor de modernizare a străzii Borhanci, porţiuni serioase de drum s-au surpat deja, iar constructorul s-a apucat acum din nou de treabă. Doar de formă însă, pentru că au marcat zonele cu probleme, le-au încercuit şi le-au semnalizat, dar reparaţiile propriu-zise nu au fost făcute. Locuitorii spun că de aproape o lună muncitorii au lăsat marcajele respective nemişcate. “De o lună au pus semnele astea şi n-a mai venit nimeni pe aici. Aşa-i la noi, trebuie să mai facem şi a doua oară un lucru pe care l-am făcut prima dată”, spune un clujean care locuieşte pe strada Borhanci.

Din cauza zonelor cu probleme, şoferii sunt nevoiţi să facă slalom printre marcajele respective. În plus, pe unele porţiuni, drumul s-a îngustat şi se poate circula pe o singură bandă. Oamenii se întreabă cine va fi tras la răspundere dacă se va întâmpla vreun accident?


Localnicii dau vina pe constructor şi pe maşinile grele

Clujenii de pe strada Borhanci consideră că de vină nu poate să fie decât constructorul care a nu a făcut fundaţia drumului cum trebuie, dar şi maşinile de mare tonaj care au trecut zilnic pe stradă. “Cel mai probabil au făcut fundaţia prost că altfel nu s-ar fi rupt drumul. S-a surpat aici în capăt unde este pantă, dar se vede că e rupt şi mai încolo unde e drumul drept. Şi maşinile grele au tot trecut pe aici în fiecare zi”, este de părere clujeanul de pe strada respectivă.


Problema a fost semnalată şi la Primăria Cluj-Napoca pe un site pentru sesizări la adresa primarului. “După 20 de ani de aşteptare, strada s-a asfaltat în sfârşit. Pentru a da bine la presă şi în faţa Primăriei constructorul şi-a bătut joc de lucrare pe ultimii 500 de metri, făcând o fundaţie de mântuială. Peste nesimţirea celor de la Kiat (executantul lucrărilor de modernizare a străzii – n.red.) a venit nesimţirea celor de la centură care au început să transporte piatră pentru lucrări pe strada proaspăt finalizată”, scrie Răzvan Trif în sesizare.

Lucrarea e în garanţie timp de doi ani


Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca afirmă că lucrarea se află în garanţie doi ani, iar sarcina eventualelor reparaţii pe parcursul acestor doi ani revine constructorului, respectiv asocierea Diferit – Kiat. Aceştia nu au putut însă preciza care este termenul impus pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii sau dacă există un astfel de termen.

Încheierea lucrărilor de modernizare a avut loc la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, iar inaugurarea a avut în prezenţa primarului Emil Boc. Odată cu finalizarea lucrărilor a fost pus în circulaţie şi un autobuz pentru locuitorii din Borhanci. Locuitorii din zona respectivă au aşteptat asfaltarea străzii timp de aproape 20 de ani.


Valoarea lucrărilor a fost de 9 milioane lei şi au fost realizate de asocierea Diferit – Kiat care se ocupă de altfel cu reabilitarea tuturor străzilor din oraş

Ultimele Stiri
abonare newsletter