Actualitate

GALERIE FOTO: Elevii cu zece la BAC au fost premiaţi de Emil Boc

Cei şapte elevi din municipiul Cluj-Napoca care au absolvit examenul de bacalaureat în acest an cu nota 10 au primit, joi, câte 1.000 de lei şi o diplomă de la primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Cu această ocazie, Boc le-a transmis tinerilor să îmbine partea de educaţie cu partea de distracţie pentru că urmează cea mai frumoasă perioadă din viaţa lor, studenţia.

„ Premiul este simbolic, 1000 de lei pentru fiecare tânăr care a avut zece la bacaluareat, un buchet de flori şi o diplomă. În primul rând este recunoaşterea din partea comunităţii a performanţei pentru că pot să constituie un model pentru cei care vor susţine anul viitor bacalaureatul. Primăria îi va premia pe toţi absolvenţii cu nota zece la bacalaureat şi în continuare”, a spus primarul Emil Boc.


Cel puţin doi dintre cei şapte absolvenţi de nota zece au declarat că au de gând să urmeze o facultate în străinătate.

„Nu a fost extrem de dificil să iau nota zece pentru că am învăţat în timpul liceului. Nu ştiu ce voi face cu premiul. Voi merge la Facultatea de Biologie la UBB. Am luni examen de admitere. Am puţine emoţii”, a declarat Tabita Popan, absolventă a Colegiului Naţional „Emil Racoviţă”.


„M-am pregătit sistematic în clasa XII-a şi cu ajotorul profesorilor de la clasă am reuşit să menţin această pregătire. Înainte de examen doar am repetat. Sincer, nu mă aşteptam să iau nota zece, aveam emoţii la examenul de psihologie. Am fost surprinsă de acest rezultat. Am aplicat în Anglia la Criminologie şi am fost acceptată. Condiţia era să iau o anumită notă la Bac. Sper ca în toamnă să reuşesc să plec. Dacă mă voi întoarce depinde de oportunităţile de aici, de ce se întâmplă când finalizeze facultatea. Să sperăm că da. Prefer să-mi fac pregătirea în afară, în România nu există ce caut eu. Când mă voi întoarce voi aduce o contribuţie aici, este mai eficient şi pentru mine şi pentru restul”, a declarat Alexandra Neag, absolventă a Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai”.

„Nu mă aşteptam să iau nota zece, la unele materii mă aşteptam, în special la ştiinţele exacte puteam să aproximez nota, dar la română nu mă aşteptam chiar la zece curat. Am fost şocat când am aflat. A fost o învăţare constantă. Nu poţi să te apuci cu câteva săptămâni înainte şi să te aştepţi să-ţi intre toate informaţiile în cap. În schimb, aproape de Bac m-am chinuit mai mult cu limba română să pun accent pe învăţarea eseurilor. Am aplicat şi în Anglia şi în Franţa la informatică dar voi da examen şi aici la Cluj. Sunt indecis. Sper să intru aici la Cluj. În Franţa şi în Anglia condiţiile au fost notele de la bacalaureat ceea ce am reuşit cu succes. Mai trebuie să mă decid. Dacă plec, eu sper să revin în Cluj. Mă bucur că am primit aceşti bani şi să fiu printre elevii de top. Chiar am fost contactat de cineva care spunea că sunt un model şi chiar mă bucur că lumea ne ia pe noi ca şi modele şi încearcă să atingă performanţa noastră”, a spus Andrei Oltean de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”.


 

abonare newsletter