Actualitate

Vânzări slabe la Peninsula

Organizatorii Festivalului Peninsula, care începe astăzi pe Valea Gârbăului din Cluj-Napoca, au declarat că au vândut 5000 de abonamente şi 2000 de bilete de o singură zi. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vizitat joi Valea Gârbăului şi s-a arătat impresionat de cum a fost amenajată locaţia.

„Peninsula este la Cluj, timp de patru zile va da clujenilor posibilitatea să aibă muzică pe toate gusturile şi sunt convins că va deveni un brand autentic de Cluj şi în 2015 să fie un punct de atracţie major pentru Capitală Europeană a Tineretului şi există toată determinarea Primăriei de a susţine festivalul şi de a deveni un brand al oraşului nostru. Este un efort considerabil, nu este uşor de organizat pentru prima dată. Voi fi cu siguranţă prezent într-una dintre zile la Peninsula, este pentru prima dată când particip la festival dar voi fi un client permanent în următorii zece ani. La prima vedere nu am ce reproşa organizatorilor. Eu cred că trupele care vor lipsi nu vor afecta festivalul, s-au compensat cu alte trupe. Şi eu am câteva trupe favoritate, Altar şi Sarmalele Reci, dar şi alte trupe de elită din Europa”, a declarat Emil Boc.

Bugetul festivalului este de un milion de euro, din care 150.000 de lei a fost sprijinul financiar pe care Primăria Cluj-Napoca l-a acordat pentru organizarea festivalului, la care s-a adăugat pregătirea lucrărilor de infrastructură, drum, curent, partea de iluminat public.


„Până acuma am vândut 5000 de abonamente şi încă 2000 de bilete pentru o zi. De obicei, la evenimente de acest gen se vând şi bilete de o zi, noi mizăm şi la aceste vânzări. Suprafaţa pe care se desfăşoară festivalul este de 10 hectare cu un hectar mai mare decât la Târgu Mureş. Trendul este bun în ceea ce priveşte vânzarea biletelor. La fel a fost şi la Târgu Mureş. Avem în jur de 140 de trupe”, a precizat Bodor Laszlo.

Reprezentanţii trupelor Kaiser Chiefs şi DragonForce, două dintre capetele de afiş ale Festivalului Peninsula, acuză organizatorii de nerespectarea contractelor, după ce concertele lor, programate în 18 şi 19 iulie, au fost anulate, în timp ce organizatorii susţin că vina este a unui sponsor.


Organizatorii spun că biletele de o zi pentru 18 şi 19 iulie vor fi valabile pentru oricare zi a festivalului, dar abonamentele nu pot fi returnate.

La Peninsula vor cânta zeci de formaţii şi artişti, printre care Paul Kalkbrenner, Utah Jazz & Stamina MC, Şuie Paparude, Emir Kusturica, Benga, Camo&Krooked feat. MC Youthstar, The Sweet Life Society, Ska-P, Marky Ramone’s Blitzkrieg, N.O.H.A., Rotfront şi Ocho Macho.

Ultimele Stiri
abonare newsletter