Actualitate

Construirea parkingului subteran în Piața Ștefan cel Mare, blocată de proprietarii clădirii din Casa Învățătorului

Primăria Cluj-Napoca nu poate demara procedurile pentru realizarea unui parking subteran, etajat, cu lift în Piața Ștefan cel Mare din cauză că Sindicatul Învățământului Preuniversitar nu și-a dat încă acordul pentru o parte din terenul pe care va fi construit parkingul.

Primarul Emil Boc a declarat că s-au purtat deja discuții cu reprezentanții sindicatului, însă decizia trebuie luată de conducerea sindicatului din Cluj împreună cu colegii din alte județe. Sindicatul clujean și-a dat deja acordul pentru porțiunea de teren, însă mai este nevoie și de acordul colegilor din celelalte județe. “Nu poți să treci fără acordul proprietarilor. Asta este legea în România. Sper să găsim înțelegere la Sindicatul Învățământului și sunt convins că se va întâmpla acest lucru”, a declarat Emil Boc.

În aceeași situație se află alte 12 locații pentru parkinguri în cartiere. Lucrările sunt blocate în acest caz pentru aproximativ un an din cauza unor revendicări pentru terenuri. “Am identificat locațiile pentru construirea de parkinguri supraterane în cartiere dar este blocat demersul din cauza revendicărilor și timp de un an nu se va putea face nimic. Am stabilit 12 locații în urma unei analize făcute la începutul acestui an. Numai după soluționarea acestor revendicări se va putea trece la demararea procedurilor pentru construirea parkingurilor”, a precizat Boc.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter