Actualitate

Premieră în România: Primăria Cluj-Napoca va face publice toate achizițiile din bani publici

Din 1 august, pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca vor fi publicate toate achizițiile publice, într-o secțiune special creată. Emil Boc cere Guvernului să solicite tuturor primăriilor din țară să facă acest lucru.

 Primăria Cluj-Napoca va face publice toate achizițiile din bani publici Primăria Cluj-Napoca va face publice toate achizițiile din bani publici

De luna viitoare, clujenii vor ști exact tot ce cumpără Primăria din bani publici ca urmare a unei decizii a primarului Emil Boc de a publica pe site-ul instituției tot ceea ce se cumpără din bani publici. Vor fi publicate doar achizițiile care se fac începând cu 1 august. Decizia nu se va aplica retroactiv pentru achizițiile de dinainte de data de 1 august.
“Dorim asigurarea transparenței totale în ceea ce privește achizițiile publice în condițiile în care Guvernul a modificat abuziv condițiile. Solicităm guvernului să ceară tuturor primăriilor să facă publice toate achizițiile publice”, a declarat Emil Boc.
Primăria din Cluj este prima care publică pe site achizițiile publice directe.
Pe pagina de internet a Primăriei Cluj-Napoca va fi o rubrică specială pentru achiziții publice directe unde toți cei interesați să participe la aceste achiziții trebuie să respecte condițiile impuse de Primărie: pentru achiziții până în 30.000 euro, timp de trei zile orice firmă va trebui să depună o ofertă, iar apoi se va adjudeca în funcție de cea mai mic ofertă. Apoi se va publica câștigătorul în funcție de prețul cel mai scăzut sau oferta cea mai avantajoasă.
Pentru ofertele până în 100.000 euro anunțul va fi valabil șapte zile, timp în care firmele vor putea depune ofertă, iar apoi se va proceda la adjudecare.
Dacă nu se prezintă nicio firmă se va proceda la achiziționarea prin SEAP și dacă nici astfel nu se va reuși atunci se vor solicita imediat trei oferte din care se va alege oferta cea mai bună.
 

abonare newsletter