Actualitate

Accidentul rutier în care a fost implicat diplomatul Cristian Istrate a fost provocat de o ŞOFERIŢĂ CLUJEANCĂ ÎNCEPĂTOARE

În accident a murit fiul cel mare al lui Cristian Istrate, Andrei, în vârstă de 20 de ani. De aseamenea a fost rănit grav fiul cel mic, care se află încă în spital şi soţia diplomatului.

Starea de sănătate a diplomatului Cristian Istrate, ambasadorul României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, este mai bună, acesta fiind conştient, dar ţinut sub supraveghere de medici în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după ce a fost operat duminică seara de ruptură de splină, în urma unui accident rutier în care a fost implicat pe DN1 în oraşul sibian Avrig, a precizat luni, pentru Agerpres, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al spitalului.

"Pacientul (Cristian Istrate n.r.) este stabil, conştient. Nu mai este ventilat mecanic. Este ţinut sub supraveghere la Terapie Intensivă, după ce a fost operat de ruptură de splină şi pneumotorax stâng drenat", a precizat Decebal Todăriţă.


Tot în cursul zilei de luni, în spitalul unde este internat diplomatul va fi transferat la Secţia de Neurochirurgie şi fiul cel mic al acestuia, în vârstă de 13 ani. Acesta "este stabil, nu prezintă leziuni ale organelor interne", însă a suferit un traumatism la coloana vertebrală, potrivit medicilor Spitalului de Pediatrie, unde a fost internat duminică, de urgenţă, imediat după accidentul rutier.

Singurele persoane care nu au păţit nimic în urma accidentului în care a fost implicat diplomatul Cristian Istrate sunt şoferiţa care conducea cealaltă maşină implicată şi pasagerul din dreapta sa. Maşina condusă de Raluca T. în vârstă de 28 de ani, domiciliată în judeţul Cluj, a intrat în coliziune duminică cu maşina ambasadorului, în urma unei depăşiri neregulamentare a unui autotren pe DN1 la Avrig. Şoferiţa venea dinspre Braşov spre Sibiu, potrivit poliţiei locale.


"Cercetările sunt continuate de către poliţiştii rutieri. Şoferiţa de 28 de ani e cercetată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Aceasta nu este cunoscută cu alte accidente şi avea de mai puţin de un an de zile permisul de conducere", a declarat luni, Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu.

Conducătorii auto implicaţi în accident purtau centura de siguranţă în momentul producerii accidentului.


Diplomatul Cristian Istrate a obţinut în octombrie 2012 avizul Comisiilor de politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României la Misiunea permanentă pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena.

abonare newsletter