Actualitate

Spionii, înapoi la mașina de scris!

FSO, Serviciul Federal rus de Protecţie, provenit din fostul KGB, a lansat o licitaţie pentru a achiziţiona 20 de maşini de scris, scrie joi cotidianul rus Izvestia.

Hotărârea a fost luată „după scandalurile WkiLeaks, dezvăluirile lui Snowden, dar şi informaţiile potrivit cărora premierul Dmitri Medvedev a fost ascultat în timpul summitului G20, la Londra”, explică pentru publicaţie o sursă din cadrul serviciului.

„S-a hotărât să se folosească mai mult documente pe hârtie”, potrivit sursei citate.


Solicitat de AFP, serviciul de presă al FSO a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Potrivit altor surse citate de publicaţie, atât serviciile speciale, cât şi Ministerul Apărării utilizează încă maşinile de scris.


„Din punct de vedere al securităţii, orice tip de telecomunicare electronică este vulnerabil. Se poate capta orice tip de informaţie de la un calculator”, potrivit deputatului şi fostului director al FSB (fostul KGB) Nikolai Kovalev.

„Instrumentul cel mai primitiv este privilegiat: mâna omului sau maşina de scris”, a adăugat el, intervievat de Izvestia.


Fostul consulant al serviciilor americane de informaţii, Edward Snowden, blocat de aproape trei săptămâni în zona de tranzit a unui aeroport din apropierea Moscovei, a făcut dezvăluiri despre un program american de supraveghere a comunicaţiilor mondiale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter