Actualitate

40.000 euro pentru proiectarea modernizării Pieței Mihai Viteazu

Valoarea premiilor care vor fi acordate în urma concursului de idei pentru modernizarea Pieței Mihai Viteazu a fost stabilită de autoritățile locale.

Marele câștigător se alege cu contractul de proiectare, iar următorii clasați vor fi premiați cu 3.000 euro, 2.000 euro plus două mențiuni de 1.500 euro. O parte din consilieri au propus un amendament prin care să nu se mai acorde “premiile de consolare”, mai ales că acești bani sunt plătiți din bugetul local. Ioana Borza, consilier USL a propus acest amendament, însă nu a trecut de votul consilierilor.

Claudia Anastase a propus de asemenea clarificarea sarcinilor membrilor juriului plus alte detalii tehnice privind sarcinile juriului, însă acestea nu s-au concretizat în amendamente.


Modenizarea vizează și modernizarea halei comerciale

Proiectul de hotărâre privind valoarea premiilor care vor fi acordate în urma concursului de idei pentru reabilitarea Pieței Mihai Viteazul a fost votat în forma inițială cu 14 voturi. Câștigătorul marelui premiu va realiza proiectarea, valoarea contractului fiind estimată la 40.000 euro, fără TVA, fiind vorba despre un preț de 1 euro/mp aferent prestării serviciilor de realizare PUD și proiect tehnic.


Potrivit proiectului de hotărâre, concursul are ca scop amenajarea zonei Pieței Mihai Viteazu, mai exact squarul și împrejurimile, ținându-se cont și de prezența Someșului. Modernizarea pieței vizează squarul plus toată zona până la hala comercială, inclusiv hala, “toate aceste spații fiind un continuum la sfârșitul secolului al XIX-lea”.

Concursul este deschis și pentru participanți străini


Competiția este deschisă atât pentru participanți din România cât și din străinătate.

Concursul pentru amenajarea Pieței Mihai Viteazu a fost anunțat încă de la începutul anului, proiectul de modernizare fiind derulat de Primărie în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România. În luna ianuarie, primarul Emil Boc declara că renunță la ideea realizării unui parking subteran în Piața Mihai Viteazu. Iniţial Primăria Cluj-Napoca luase în calcul doar modernizarea Pieţei Mihai Viteazu din zona statuii, însă în urma unor discuţii cu Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) s-a decis ca zona să fie mult mai extinsă şi va merge de pe strada George Bariţiu chiar până la strada Paris şi de la malurile Someşului până la Canalul Morii. Potrivit primarului, planul de modernizare cuprinde integrarea Canalului Morii, refacerea malurilor Someşului, modificarea traficului din Piaţa Mihai Viteazu şi rediscutarea transportului în comun în Piaţa Mihai Viteazu.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter