Actualitate

Bătrâna care a aruncat în aer blocul din Floreşti şi-a recunoscut public vina

Margareta Jula, bătrâna de 62 de ani, arestată preventiv pentru 29 de zile, după ce a aruncat în aer un bloc din Floreşti, şi-a cerut scuze vecinilor printr-o scrisoare. Prin intermediul avocaţilor, femeia a scris în scrisoare că îşi recunoaşte vina în totalitate.

"Doamna Jula Margareta recunoaşte în totalitate acuzaţiile aduse faţă de ea în dosarul de urmărire penală nr. 5926/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. De asemenea, este conştientă de prejudiciul cauzat vecinilor săi, prejudiciu pe care nu l-a dorit şi pe care îl regretă. Gestul acesteia reprezintă un act al unei persoane disperate, care la acel moment a considerat că a pierdut totul la o vârstă înaintată. Prin intermediul apărătorilor, doamna Jula Margareta doreşte să ceară iertare vecinilor, conştietizând faptul că le-a afectat viaţa într-un mod negativ, aspect pe care îl regretă profund. Totodată dorim să arătăm că, în ciuda gestului condamnabil, persoanele care o cunosc pe doamna Jula Margareta, fie familia la care lucra ca bonă, fie persoane cu care obişnuia să meargă la biserică sau în pelerinaj, îi oferă un important sprijin moral şi în aceste momente. Doamna Jula Margareta doreşte să le mulţumească acestora pentru sprijin", a scris Margareta Jula.

Femeia şi-a vândut fictiv apartamentul pentru a-i ajuta pe nişte tineri să facă un împrumut bancar, garantând cu casa ei. Din proprietar, ea a devenit chiriaş, apoi a fost ameninţată cu evacuarea. “Margareta J. este suspectată că a deşurubat racordul flexibil de gaz situat în spatele aragazului lăsând robinetul de la conducta de gaz deschis. Aceasta este cercetată penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, a declarat Anca Sidonia Bolba, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.


O explozie urmată de un incendiu a avut loc în noaptea de 1 spre 2 iulie la parterul unui imobil din localitatea Floreşti. Potrivit ISU Cluj 16 apartamente au fost avariate, dar şi şase maşini. Nu s-au înregistrat victime.

Ultimele Stiri
abonare newsletter