Actualitate

Clujul RATEAZĂ un alt proiect de investiţii: bazinul de înot din Gheorgheni nu se mai face

Construcţia complexului de nataţie din cartierul Gheorgheni nu se va mai realiza, după ce Compania Naţională de Investiţii nu are bani alocaţi pentru acest obiectiv.

Investiţia de 4,5 milioane de euro într-un complex de nataţie cu bazine olimpice pentru înot şi polo lângă cartodromul din Gheorgheni a fost blocată ani la rândul, iar acum consilierii locali sunt decişi să renunţe la acest proiect.

Consilierii locali vor vota în şedinţa de joi renunţarea la acest obiectiv de investiţii şi recuperarea suprafeţei de peste 12.000 mp. În 2007, în cadrul proiectului de dezvoltare "bazine de înot" realizat de Compania Naţională de Investiţii, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat transmiterea în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de 12.200 mp, situat pe strada Al. Vaida Voevod către Compania Naţională de Investiţii în scopul şi pe durata construirii obiectivului bazin de înot, în 2011 aprobându-se participarea Consiliului Local la cofinanţarea acestui obiectiv. “În 2011 Primăria Cluj-Napoca a transmis către CNI documentele finale referitoare la acest proiect, urmare a modificării limitelor de proprietate ale terenului. Modificarea limitelor a fost efectuată la solicitarea CNI, motivată de faptul că formna iniţială a terenului nu permitea realizarea bazinului de înot”, se arată în motivarea hotărârii.


Potrivit Primăriei, protocolul de predare-primire a amplasamentului nu a fost semnat de către reprezentanţii companiei, astfel că predarea terenului nu s-a realizat. „Având în vedere perioada mare de timp care s-a scurs de la data iniţierii acestui obiectiv şi până în prezent, am solicitat în nenumărate rânduri Companiei Naţionale de Investiţii o informare asupra stadiului execuţiei proiectului pe amplasamentul respectiv. Ca urmare a unei ultime solicitări făcute în iunie 2013, CNI ne-a comunicat că programul "bazine de înot" nu are alocaţii bugetare pentru anul 2013.”

Ultimele Stiri
abonare newsletter