Actualitate

Hassan Rohani va fi învestit în funcţia de preşedinte al Iranului pe 3 august

Hassan Rohani, învingătorul în alegerile prezidenţiale iraniene, pe 14 iunie, va fi învestit în funcţie pe 3 august, în cadrul unei ceremonii, în prezenţa liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, a anunţat luni un oficial parlamentar citat de site-ul televiziunii de stat, informează Mediafax.ro.

Rohani va fi învestit în mod oficial "pe 3 august", iar "în ziua următoare va depune jurământul în Parlament", a declarat Mohammad Reza Bahonar, vicepreşedintele Parlamentului.

Rohani va avea un termen de două săptămâni să prezinte membrii Guvernului parlamentarilor, care vor dispune, la rândul lor, de zece zile pentru a studia dosarele candidaţilor la portofolii.


Potrivit legii iraniene, este necesar ca fiecare ministru să obţină votul de încredere al Parlamentului în mod individual.

Preşedintele Hassan Rohani, un lider religios moderat, a fost ales din primul tur, cu 50,68% din voturi, pe 14 iunie. Victoria sa a pus capăt unei perioade de opt ani de guvernare din partea lui Mahmoud Ahmadinajed, o perioadă marcată printr-o confruntare cu ţări occidentale privind programul nuclear controversat al Teheranului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter