Actualitate

Accidentul aviatic din San Francisco: Una din victime a murit călcată de o AMBULANȚĂ

Semne de întrebare au apărut duminică privind circumstanţele în care a murit una dintre cele două victime ale accidentului aviatic.

 

 


 

Prăbuşirea avionului Boeing 777-200 a provocat moartea a două adolescente chineze şi rănirea altor 182 dintre cele 307 persoane aflate la bord, dintre care şase sunt încă în stare "critică". Potrivit San Francisco Chronicle, pompierii ar fi informat institutul medico-legal că una dintre victime ar fi putut fi lovită de un vehicul al echipelor de salvare în timp ce zăcea pe pistă.


Autopsiile celor două adolescente erau în curs de desfăşurare, iar rezultatele ar putea fi cunoscute luni, potrivit site-ului de Internet al cotidianului.

"Dacă ne bazăm pe rănile suferite, este posibil ca unul dintre vehiculele noastre să fi agravat rănile (anterioare), sau un alt vehicul", a recunoscut Joanne Hayes-White, şefa pompierilor din San Francisco. "Este ceva ce s-ar fi putut întâmpla în haos", a adăugat ea.


Nouăsprezece persoane erau încă spitalizate duminică la San Francisco General Hospital. "Dintre cele 19, şase sunt în stare critică, între care un copil", a precizat Rachel Kagan, purtătoarea de cuvânt a spitalului.

"Rănile cele mai grave sunt traumatisme craniene şi răni abdominale grave, cu hemoragie", a precizat Margaret Knudson, responsabilă de serviciul de chirurgie al spitalului. "Există mai multe pesoane cu fracturi grave la coloana vertebrală, dintre care unele vor antrena o paralizie", a adăugat ea.


Printre pasageri, majoritatea asiatici, figurează şi canadieni, americani, indieni, precum şi un cetăţean francez.

Cele două adolescente decedate în accident făceau parte dintr-un grup de 35 de elevi chinezi care ar fi trebuit să petreacă trei săptămâni la West Valley Christian School, la nord de Los Angeles. Şcoala a anunţat pe site-ul său de Internet că va organiza joi o ceremonie în memoria lor.


Preşedintele general al Asiana Airlines, Yoon Young-doo, a afirmat într-o conferinţă de presă, duminică, la Seul că primele informaţii exclud a priori ipoteza unei probleme tehnice.

"Din ceea ce ştim, nu a fost o problemă de motor sau mecanică" înaintea accidentului, adăugând că piloţii erau experimentaţi, cu aproximativ 10.000 de ore de zbor fiecare.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter