Actualitate

Disponibilizările anunţate la Mechel Câmpia Turzii vor continua

Liderul sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, vineri, la finalul unei întâlniri de peste două ore desfăşurate la sediul combinatului, că nu există dorinţă din partea conducerii combinatului ca activitatea să fie continuată.


 
Disponibilizările de personal anunţate la Mechel Câmpia Turzii vor continua, în condiţiile în care sindicaliştii nu au reuşit să îi covingă pe reprezentanţii administratorului judiciar şi ai conducerii societăţii să renunţe la acest demers.
 
"Concluzia întâlnirii cu reprezentanţii administratorului judiciar şi ai conducerii combinatului este că disponibilizările anunţate vor continua. Sunt 147 de angajaţi care primesc preavizul de 20 de zile. Nu există dorinţă din partea conducerii combinatului ca activitatea să continue, deşi Mechel Câmpia Turzii a avut profit pe luna mai. Săptămâna viitoare voi înainta o notificare administratorului judiciar şi îl voi anunţa oficial că a încălcat procedura de concediere colectivă şi voi anunţa şi judecătorul sindic despre această disponibilizare ilegală. Voi sesiza oficial şi ITM şi AJOFM Cluj şi să vedem ce reacţie vor avea şi autorităţile statului", a spus Pascu, citat de Mediafax.
 
El a adăugat că va încerca o mobilizare a angajaţilor pentru a protesta faţă de disponibilizarea anunţată, însă nu crede că demersul va avea succes, întrucât "oamenii s-au resemnat".
 
"Eu cred că după ce Mechel va încasa încă patru milioane de lei de la statul român din rambursări de TVA, combinatul se va închide. Ar trebui să verifice cineva cum s-au cheltuit sumele anterioare din rambursările de TVA", a spus Ioan Pascu.
 
Vineri, la sediul combinatului Mechel Câmpia Turzii a avut loc o întâlnire între reprezentanţii administratorului judiciar, ai conducerii societăţii şi ai sindicatului, într-o încercare de a se reveni asupra deciziei de disponibilizare a angajaţilor.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter