Actualitate

Kovesi: În dosarul Referendumului se prezintă materialul de urmărire penală

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a susţinut că procurorii prezintă materialul de urmărire penală în cazul a peste 70 de persoane cercetate în dosarul fraudei de la Referendumul din 2012, urmând ca anchetatorii să dea o soluţie în acest caz.

Laura Codruta Kovesi Laura Codruta Kovesi

"Mai există un dosar în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie. Este în faza prezentării materialului de urmărire penală pentru persoanele care sunt învinuite. Sunt învinuite un număr de peste 70 de persoane. Aştept ca procurorul să finalizeze această activitate şi să-mi propună un proiect de soluţie cu privire la care mă voi pronunţa la momentul în care voi avea acest proiect de soluţie. Nu aş putea să vă spun ce soluţie este, procurorul este independent în administrarea probatoriului şi în soluţia pe care o va da. Sigur că verificarea legalităţii soluţiei o voi face la momentul în care îmi va fi prezentată soluţia. Deocamdată audiază, nu este nicio propunere făcută. Nu este întocmit niciun proiect de soluţie", a declarat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, vineri, la finalizarea unui simpozion organizat cu ocazia "Zilei Justiţiei", de Uniunea Juriştilor din România.

Procurorii DNA au început urmărirea penală, în octombrie 2012, faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumu, printre care 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-au ajutat pe Liviu Dragnea.


Procurorii anticorupţie precizau atunci, într-un comunicat remis marţi, că au început urmărirea penală faţă 67 de persoane care au luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter