monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Noul slogan turistic al greciei: "Grecia, cea mai bogată ţară din lume"

Grecia a lansat o nouă campanie de promovare a turismului, sub numele "Grecia, cea mai bogată ţară din lume", cu referire însă la cultura şi istoria ţării, întrucât nivelul de trai al grecilor a scăzut simţitor în ultimii ani, marcaţi de recesiune dură şi criza supraîndatorării statului.

Grecia

Grecia a devenit în ultimii ani una dintre cele mai sărace state din UE, dar vrea să revigoreze turismul şi economia afirmând exact contrariul, chiar dacă este vorba doar de moştenirea culturală şi istoria ţării, adevăratele bogăţii ale ţării, potrivit portalului GreekReporter.

Noua campanie, prezentată de ministrul Turismului, Olga Kefaloyianni, s-ar putea să nu fie foarte apreciată de grecii împinşi sub pragul sărăciei de măsurile de austeritate impuse de guvern la cererea creditorilor internaţionali.


Campania turistică include patru mesaje video care vor fi difuzate în etape pe intenet.

Scopul campaniei este de a trimite un mesaj pozitiv populaţiei şi angajaţilor din turism, de a evidenţia frumuseţea unică a Greciei, a spus Kefaloyianni.


Ministrul nu a făcut nicio referire la rata record a şomajului, care se îndreaptă către 30%, la numărul tot mai mare de sinucideri, de persoane rămase fără adăpost sau la sentimentul tot mai puternic de neputinţă al grecilor, scrie GreekReporter.

"Să arătăm partea noastră cea mai bună. Să ne arătăm iubirea pentru acest pământ. Să le amintim celorlalţi cât de ospitalieri suntem. Să ne promovăm nivelul ridicat de profesionalism. Să arătăm comoara Greciei de valori, istorie şi amintiri. Brandul «Grecia» este omnipotent, rezistă oricărei crize", a spus ministrul.


Ministerul Turismului se aşteaptă la un an mai bun după dezamăgirea din 2012, când turiştii au evitat Grecia din cauza imaginilor frecvente cu greve, proteste şi confruntări cu forţele de ordine, cauzate de reducerea salariilor şi pensiilor, precum şi de creşterea taxelor.

Grecia a fost salavată de la colaps financiar cu două pachete de ajutor financiar însumând peste 200 de miliarde de euro începând din 2010. Împrumuturile de la statele din zona euro şi FMI au fost condiţionate de măsuri dure de austeritate, care au agravat recesiunea.

Etichete: grecia