Actualitate

Little People Cluj, cei mai buni din 136 de ONG-uri din Europa

Asociaţia Little People din Cluj a câştigat un premiu de 40.000 euro, bani care vor fi folosiţi pentru a-i învăţa pe copiii şi tinerii afectaţi de cancer să înţeleagă şi să gestioneze mai bine temerile care apar în urma unui astfel de diagnostic.

Premiul a fost câştigat în cadrul unui concurs organizat de Fundaţia ERSTE pentru Integrare Socială 2013. Proiectele câștigătoare au fost selectate de un juriu internaţional dintr-un total de 136 de finalişti. Aceștia au fost nominalizați la rândul lor de către experți locali în integrare socială din aproape 2.000 de aplicații înscrise din toate țările participante. 
 
Asociaţia Little People a participat cu proiectul „Nu îmi este frică!”, proiect care ajută copiii și tinerii afectați de cancer să înțeleagă și să gestioneze mai bine temerile care apar firesc în urma unui astfel de diagnostic. Proiectul a început în 2010, moment în care aproximativ 400 de copii nou-diagnosticaţi nu primeau niciun sprijin psiho-social. Ei pășeau singuri într-o realitate nouă și rece pe care nu o înțelegeau, se simțeau rău și nu știau de ce, își concentrau toată atenția și întrebările către părinți, și ei afectați emoțional. În prezent, Asociația Little People România și voluntarii din program oferă terapie prin joc tinerilor și copiilor din toate cele șapte spitale care acordă tratament complet împotriva cancerului. Copiii și tinerii își înțeleg și acceptă astfel mai ușor situația, făcând față provocărilor aduse de această afecțiune.
 
Valoarea totală a premiilor acordate de Fundația ERSTE în cadrul acestei competiții este de 616.000 de euro. Ceremonia de premiere a avut loc la Viena, la sfârşitul lunii iunie şi au fost răsplătite eforturile a 35 de organizaţii din Europa Centrală şi de Sud-Est.
 

Etichete: little people cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter