Actualitate

Aeroportul clujean, primul din România cu finanţare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca este primul aeroport din România care a obţinut finanţare europeană pentru un proiect referitor la dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal.

„Consiliul Judeţean Cluj şi R.A. Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca au organizat în data de 01.07.2013, în incinta aeroportului, un seminar de lucru în cadrul proiectului „Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă, la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca”. (...) Prin acest proiect, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca joacă un rol important pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal, fiind primul aeroport din România care a obţinut finanţare europeană pentru realizarea unui astfel de proiect”, se menţionează într-un comunicat transmis luni de aeroportul clujean.

La seminar au participat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo.


„La seminar au luat parte factori de interes local şi naţional implicaţi în viitoarele etape de avizare a proiectului. Sesiunea de discuţii a fost realizată în scopul prezentării studiilor întocmite în cadrul proiectului, aducerii la cunoştinţa autorităţilor locale şi instituţiilor implicate fazele de desfăşurare a proiectului precum şi modalităţile de îmbunătăţire a comunicării şi a colaborării între echipa de lucru şi autorităţi, pe parcursul derulării proiectului”, se mai arată în comunicat.

Pe 16 mai, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a semnat un contract finanţat de Uniunea Europeană, în valoare de 7,1 milioane de euro, pentru realizarea studiilor în cadrul proiectului „Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca”. Obiectivul general al proiectului constă în elaborarea unui set de studii necesare pentru proiectarea şi dimensionarea unui sistem de transport intermodal la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter