Actualitate

Sute de tineri români vor să trăiască "visul chinezesc"

Câteva sute de tineri români, elevi şi studenţi, din Cluj-Napoca, Bucureşti, Braşov, Constanţa, Deva şi Sibiu studiază în prezent limba chineză, dorind să trăiască în ţara lor, în România, "visul chinezesc" pe care-l văd ca fiind o oportunitate pentru dezvoltare personală şi profesională, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, profesorul universitar Florentina Vişan, directorul Centrului de Studii Chineze al Universităţii Bucureşti, potrivit Agerpres.ro.

Amfiteatru cu studenţi Amfiteatru cu studenţi

"Evenimentul de astăzi, sâmbătă (acordarea burselor 'Visul chinezesc' - n.r.), trebuia să se întâmple mai demult pentru că piaţa de muncă din România este tot mai ofertantă pentru tinerii care sunt cunoscători de limbă chineză. Firmele chineze din România oferă acum tot mai multe locuri de muncă pentru absolvenţii de chineză, iar aceştia au şi şansa de a pleca la specializare, cu o bursă de studii, pentru un an sau doi, iar când revin în ţară cu un nivel de pregătire extraordinar se află în posesia unui autentic instrument de lucru, care răspunde unei comenzi sociale, contribuind astfel la dezvoltarea pe multiple planuri a relaţiilor bilaterale. Nu mai sunt doar deţinători de cunoştinţe lingvistice pasive. În total, sunt câteva sute de elevi şi studenţi care învaţă chineza la Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Deva şi Sibiu, dornici să trăiască aici, în România 'visul chinezesc", a declarat profesorul universitar Florentina Vişan. 

În legătură cu acordarea burselor 'Visul chinezesc' de către şase firme chineze active şi în România (China Shipping, ZTE, CTIEC, F&J, Shanghai Garden şi Phoenix Tour), însărcinatul cu afaceri ad interim al Chinei la Bucureşti, Zhao Deyong, a spus în cadrul ceremoniei de decernare că reprezintă o recunoaştere a eforturilor de până acum, dar şi un stimulent pentru a contribui la dezvoltarea relaţiilor bilaterale, în diverse domenii.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter