monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Arnold Schwarzenegger va juca, din nou, rolul care l-a consacrat, în noua trilogie a francizei “Terminator”

Arnold Schwarzenegger, Terminator 3

”Terminator”, una dintre cele mai apreciate francize cinematografice de către fanii SF şi de acţiune, va continua cu o nouă trilogie, al cărei prim film va ajunge pe marile ecrane nord-americane pe 26 iunie 2015, au anunţat joi reprezentanţii studiourilor Paramount Pictures, potrivit Mediafax.ro, conform Mediafax.ro.

Franciza "Terminator", care prezintă aventurile unui cyborg indestructibil - jucat de Arnold Schwarzenegger - trimis din viitor într-o misiune pe Terra, a generat încasări de peste 1 miliard de dolari.

Actorul Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 65 de ani, a confirmat recent că va juca din nou acest rol şi că va începe filmările pentru "Terminator 5" în ianuarie 2014, informează Reuters.


Schwarzenegger a interpretat rolul unui robot trimis din viitor în primele trei filme din această franciză - lansate în 1984, 1991 şi 2003.

El nu a jucat însă în cel mai recent film din această serie, cel de-al patrulea, "Terminator - Salvarea", lansat în 2009, întrucât în acea perioadă renunţase la actorie şi ocupa funcţia de guvernator al statului California.


Filmul din 2009 i-a avut în rolurile principale pe Christian Bale şi Sam Worthington şi a fost singura peliculă din franciza "Terminator" în care nu a jucat Schwarzenegger.

Lungmetrajul "Terminator 5" va fi produs de Annapurna Pictures, compania care a produs şi pelicula "Zero Dark Thirty", nominalizat la Oscar în 2013, şi de Skydance Productions.


Studiourile Paramount Pictures reprezintă o filială a grupului Viacom Inc.