Actualitate

VEZI care sunt cluburile amendate de OPC Cluj unde s-au găsit băuturi expirate

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/24/bauturi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Euphoria, After Eight, Diesel, Vertigo, Bamboo şi My Way sunt cele şase cluburi verificate şi amendate de inspectorii Protecţiei Consumatorilor Cluj, în urma unui control fulger care s-a desfăşurat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Pentru neregulile descoperite, administratorii localurilor au de plătit amenzi între 500 şi 30.000 de lei. </strong></p>

 


Şase cluburi din Cluj-Napoca au fost controlate în noaptea de sâmbătă spre duminică de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor. Neregulile au ieşit la iveală chiar din primul local verificat. La primul nu s-a respectat legea fumatului. La toate cluburile verificate de cele două echipe de inspectori s-au găsit probleme. Cel mai grav este că în unele cluburi, angajaţii serveau clienţilor băuturi expirate.

"S-au găsit atât băuturi cu data limită de consum depăşită, cât şi încălcări ale legii privind fumatul. Acest operator economic nu avea niciun înscris unde să fie fumatul permis şi unde să nu fie. Tot spaţiul era la liber. Pe lângă aceste constatări, am mai găsit şi produse care erau depozitate conform sau produse cu ambalaje deteriorate", a spus Mircea Nicolae Varga, Comisar şef adjunct la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj.


La alte cluburi inspectorii Protecţiei Consumatorilor au descoperit veselă care nu era dezinfectată corespunzător. "Pentru dezinfecţia veselei, amenda este de la 3.000 la 30.000. Pentru produsele expirate, operatorul va fi sancţionat cu o amendă între 2.000 şi 20.000, pentru legea fumatului cu o amendă de 500 de lei", a mai spus Varga.


Citeşte şi:


BĂUTURI EXPIRATE, la vânzare în mai multe cluburi din Cluj-Napoca

abonare newsletter