Actualitate

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii solicită zi de doliu naţional în memoria victimelor din Muntenegru

<p><strong>Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) a transmis sincere condoleanțe familiilor victimelor din accidentul rutier produs în Muntenegru. </strong>

„Este o dramă umană care ne obligă pe toți să fim solidari în compasiune cu familiile lovite de tragedie. În același timp, FPTS atrage atenția asupra cauzelor care au dus la tragicul eveniment. Vacanțele trebuie să fie motiv de relaxare și încântare, nu o goană nebună și o demonstrație de viteză. Ca și în cazul accidentelor cu microbuzele morții pe rutele interne, graba și pasiunea vitezei sunt responsabile pentru moartea sau accidentarea prea multor cetățeni români”, se arată într-un comunicat al FPTS.

FPTS solicită Guvernului României să declare zi de doliu național în memoria victimelor acestui accident. „De asemenea, facem un apel public către toți operatorii de transport rutier intern și internațional să devină conștienți de riscurile pe care le presupune viteza excesivă și să ia măsuri drastice de verificare a conducătorilor auto și de respectare a regulilor de circulație. Goana după profit și dorința de a ajunge la destinație cât mai repede pot avea repercursiuni fatale. Este nevoie de aceea de o schimbare de mentalitate la nivelul celor care gestionează transportul rutier de orice natură pentru ca asemenea tragedii să nu mai aibă loc niciodată”, a declarat Dan Matei Agathon, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii.


 

abonare newsletter