Actualitate

ACCIDENTUL din MUNTENEGRU: O aeronavă a MApN îi va aduce în ţară pe românii răniţi

<p><strong>O aeronavă militară pusă la dispoziţie de MApN este pregătită să plece în Muntenegru pentru a aduce cetăţenii români răniţi în accidentul în care un autocar românesc cu turişti s-a prăbuşit într-o prăpastie, a anunţat ministrul Mircea Duşa. Ministrul Apărării a precizat că, dată fiind distanţa mare, aceasta este singura posibilitate de a aduce în ţară răniţii.

Mircea Duşa a spus că aeronava este pregătită ca, la solicitarea Celulei de criză, să efectueze zborul către Muntenegru.


Conform lui Duşa, la bordul aeronavei se va afla şi secretarul de stat Raed Arafat, care face parte din Celula de criză convocată de MAE în cazul accidentului din Muntenegru.

"Eu am pus la dispoziţie un avion care se va deplasa în această noapte împreună cu reprezentanţii de la Direcţia consulară şi cu doctorul Arafat şi cu alţi specialişti pentru a evalua situaţia", a declarat ieri noapte Duşa pentru MEDIAFAX.


El a spus că, în prima etapă, vor fi aduşi în ţară răniţii, iar apoi, cu un alt zbor, trupurile celor decedaţi în urma accidentului.

"O să aducem şi răniţii, şi victimele, dar nu cu acelaşi transport, pentru că nu se poate face acest lucru. Dacă e de adus, se aduc răniţii în prima etapă, urmând ca să-i aducem în etapa a doua şi pe cei decedaţi", a explicat Duşa.


Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a convocat Celula de criză a MAE pentru accidentul din Muntenegru în care un autocar cu numere de înmatriculare româneşti s-a prăbuşit într-o prăpastie.

Anunţul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu.


Potrivit acesteia, o echipă consulară mobilă de la Bucureşti se va deplasa în scurt timp la Podgorica, pentru a acorda asistenţă cetăţenilor români răniţi în accident.

De asemenea, ambasadorul României se află la spitalul la care sunt internaţi o parte dintre cetăţenii români răniţi în accident.


MAE menţionează că reprezentanţii misiunii diplomatice se află în permanentă legătură cu autorităţile locale şi sunt pregătiţi să ofere asistenţă şi protecţie consulară.


Citește și:

TRAGEDIA din MUNTENEGRU: Numărul ROMÂNILOR MORȚI în urma accidentului a ajuns la 18

VIDEO: Un autocar cu TURIŞTI ROMÂNI s-a prăbuşit într-o prăpastie în Muntenegru: 17 oameni au murit şi 30 au fost răniţi

Ultimele Stiri
abonare newsletter