Actualitate

VIDEO: Un autocar cu TURIŞTI ROMÂNI s-a prăbuşit într-o prăpastie în Muntenegru: 17 oameni au murit şi 30 au fost răniţi

<blockquote> <p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/24/bus.jpg" border="0" alt="Sursa foto: AFP" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie din Muntenegru, a anunţat televiziunea publică din RTCG, citând poliţia, relatează AFP. Potrivit Secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, 17 români au murit şi alţi 30 au fost răniţi, dintre care 8 se află la terapie intensivă. </strong></p> </blockquote>

 


Marius Usturoi, directorul Maree Travel, agenţia de turism care a organizat circuitul, a precizat pentru MEDIAFAX că în autocar se aflau 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor.

Ministerul român de Externe informează că un autocar cu turişti s-a prăbuşit duminică într-o prăpastie de 30 de metri din Muntenegru, iar din primele cercetări "se pare că printre victimele accidentului se află şi cetăţeni români".


Conform sursei citate, Ambasada României la Podgoriţa a fost informată cu privire la tragicul accident, iar o echipă consulară s-a deplasat la faţa locului.

De asemenea, ambasadorul României se află la spitalul la care sunt internaţi o parte dintre cetăţenii români răniţi în accident.


MAE menţionează că reprezentanţii misiunii diplomatice se află în permanentă legătură cu autorităţile locale şi sunt pregătiţi să ofere asistenţă şi protecţie consulară.

"Într-un accident deosebit de grav, 13 persoane au murit şi alte 32 au fost rănite. Viaţa a şapte răniţi este în pericol", a declarat ministrul muntenegrean de Interne pentru presa de la locul accidentului.


Ministrul a precizat că zeci de membri ai echipelor de salvare continuă să încerce să scoată alţi pasageri din caroseria autocarului în această locaţie foarte dificil de accesat.

Acesta nu a precizat naţionalitatea victimelor.


Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru.

Răniţii au fost spitalizaţi la Podgorica.

Arafat: 17 români au murit în accidentul din Muntenegru, 8 răniţi sunt la terapie intensivă

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că 17 români au murit în accidentul de autocar din Muntenegru şi că opt dintre cele 30 de persoane rănite internate în spitalul din Podgoriţa se află la terapie intensivă.

Raed Arafat a spus că toate persoanele rănite sunt internate în spitalul din Podgoriţa, opt dintre acestea fiind la secţia de terapie intensivă.

"Dintr-o discuţie cu medicii de acolo, opt dintre răniţi sunt la terapie intensivă, de aceea s-a decis să fie trimis cineva acolo", a spus Arafat, care a precizat că în urma accidentului din Muntenegru 17 români şi-au pierdut viaţa.

El a mai spus că în această noapte va pleca în Muntenegru, împreună cu doi consuli de la secţia consulară a MAE, pentru a evalua situaţia şi a decide dacă sunt pacienţi care trebuie aduşi în România.

Arafat a precizat că este posibil, dacă se fac procedurile necesare, ca persoanele decedate să fie aduse în ţară cu aeronava cu care el va pleca în Munenegru în această noapte, menţionând însă că răniţii vor fi aduşi cu un alt zbor, dacă în urma evaluării situaţiei se va decide acest lucru.

"Până după vizită nu putem spune dacă răniţii vor fi aduşi aici sau nu", a spus Arafat.

Un bilanţ precedent furnizat de televiziunea publică din Muntenegru RTCG, citând poliţia, era de 16 morţi şi 31 de răniţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter