Actualitate

Procesiune de Rusalii pe străzile din centrul Clujului

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/23/procesiune rusalii 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preoţii şi credincioşii au participat duminică, la procesiunea specială de Rusalii, care s-a desfăşurat pe străzile din centrul Clujului.</strong></p> <p><strong> </strong></p>

Aproximativ 2.000 de persoane au participat şi în acest an la procesiunea de Rusalii din centrul oraşului. Astfel, de la ora 17.00, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Părintele Mitropolit Andrei a săvârşit slujba Vecerniei plecării genunchilor, la care au participat toţi preoţii clujeni şi credincioşii de la cele 38 de parohii din municipiu, dar și din parohiile învecinate Clujului.


Procesiunea  a început din faţa Catedralei şi a avut ca traseu Piaţa Avram Iancu, B-dul 21 Decembrie 1918, Piaţa Unirii (prin faţa Catedralei „Sfântul Mihail”), B-dul Eroilor, cu întoarcerea în faţa Catedralei. După încheierea procesiunii a fost oficiată slujba sfinţirii mici a apei şi au fost  rostite rugăciuni.

 


abonare newsletter