Actualitate

Amazon nu va mai putea acorda discounturi şi livrare gratuită pentru cărţi, în Franţa

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/21/amazon.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Guvernul francez consideră, că prin serviciile de discount şi livreare gratuită de cărţi la domiciliile clienţilor, retailerul online Amazon face concurenţă neloială celorlaţi clienţi de pe piaţa, motiv pentru care intenţionează să introducă o lege care să interzică giantului american aceste practici, în Franţa, conform Mediafax.ro. </strong></p>

Executivul vrea să identifice momentul potrivit pentru a interzice practica Amazon, despre care vânzătorii francezi de cărţi afirmă că le ameninţă modelul de afaceri, a afirmat ministrul francez al Culturii, Aurelie Filippetti, potrivit New York Times.


"Sunt pentru blocarea posibilităţii de a oferi atât livrare gratuită, cât şi un discount de 5%. Avem nevoie de o lege, astfel că vom identifica un moment potrivit pentru a o introduce", a declarat Filippetti pentru postul francez de televiziune BFM.

Reprezentanţii Amazon Franţa au refuzat s comenteze.


Declaraţia ministrului Culturii evidenţiază tensiunile dintre guvernul francez şi companiile americane active online, precum Amazon şiu Google, criticate că plătesc prea puţin creatorilor de conţinut.

abonare newsletter