Actualitate

Incendiu la Castelul Riga, sediul preşedinţiei letone

<p><strong>Pompieri au fost chemaţi joi seara să stingă un important incendiu la acoperişul Castelului Riga, vechi de câteva secole, sediul preşedinţiei letone, aflat în prezent în renovare. Nimeni nu a fost ucis sau rănit, a declarat Viktorija Sembele, o purtătoare de cuvânt a pompierilor.

Martori au declarat pentru AFP că o mare parte a acoperişului ardea, iar mai mulţi pompieri încercau să controleze incendiul, sub privirea a câteva sute de persoane.


"Aproximativ 100 de metri pătraţi (de acoperiş) ard, iar la intervenţie participă peste zece echipe de pompieri", a declarat Sembele.

"Este grav, deoarece este vorba despre o clădire istorică în cartierul vechi al Rigăi", a declarat ea pentru AFP, adăugând că, pentru moment, cauza incendiului nu este cunoscută.


Armata a ajutat pompierii cu un elicopter, capabil să deverseze apă din răul Daugava, aflat în apropiere.

Un vapor de croazieră a fost nevoit să se deplaseze pentru a permite navelor de luptă împotriva incendiilor să participe la intervenţie, a precizat purtătoarea de cuvânt.


Castelul Riga, care are părţi ce datează de la începutul secolului al XIII-lea, găzduieşte un muzeu de istorie şi birourile preşedintelui leton Andris Berzins.

Însă, din cauza unor lucrări de renovare, sediul preşedinţiei a fost mutat temporar în altă reşedinţă istorică, în capitala letonă.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter