Actualitate

Bărbaţii români preferă să cumpere flori din florării în defavoarea comenzilor online

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/20/barbat oferind trandafiri.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Bărbaţii români preferă să cumpere florii, în special trandafiei, din florării, în defavoarea comenzilor online a afirmat, joi, Mugur Frunzetti, fondator al florăriei online, într-o conferinţă privind evoluţia pieţei de flori, conform Agerpres.ro.<br /></strong></p>

,,Aproximativ 70% dintre bărbaţii care comandă flori online cumpără trandafiri, cu toate că multe dintre femeile care le primesc ar prefera altceva. Cu toate acestea, numai 5% dintre cei care cumpără flori online sunt femei. Valoarea medie a unei comenzi este de 200 de lei. Trendul pieţei ne arată că tot mai mulţi români preferă să cumpere flori din florăriile obişnuite sau online, în defavoarea celor de la tarabe din cauza calităţii slabe ale acestora. În prezent, 87% dintre români ştiu că există florării online, dar numai 16% au făcut astfel de comenzi. Aceste cifre ne arată că există un potenţial mare de dezvoltare al florăriilor online”, a spus Mugur Frunzetti.

 


Piaţa de flori din România are o valoare estimată la 100 milioane euro pentru 2013, iar vânzările online de flori sunt estimate la 2,5 milioane euro.

În 2013, din totalul estimat al vânzărilor de flori în România, de 100 milioane euro, 50% este suma aproximată ca provenind din piaţa albă. Din valoarea de 50 de milioane euro a zonei albe a pieţei, 2,5 milioane euro sunt realizate din vânzările online, ceea ce reprezintă 5% din valoarea totală.

abonare newsletter