Actualitate

Sorin Ovidiu Vîntu, CONDAMNAT la doi ani de ÎNCHISOARE

<p><strong>Curtea de Apel Bucureşti a decis joi respingerea apelului declarat atât de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, cât şi de procurori şi a menţinut pedeapsa de doi ani de închisoare cu executare dată de Tribunalul Bucureşti pentru favorizarea fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat în dosarele FNA şi FNI, potrivit Gândul.info

Vîntu a fost găsit vinovat pentru că i-a trimis bani şi l-a sprijinit pe Nicolae Popa, fostul şef al Gelsor şi SOV Invest, firmele prin care Vîntu a delapidat FNI. Vîntu l-a ajutat pe Popa în timp ce acesta se ascundea în Indonezia, fiind condamnat la 15 ani de închisoare.


În 12 octombrie 2010, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa, precum, şi pe Alexandru Stoian, şoferul lui Vîntu, pentru complicitate la această infracţiune.

Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în 2000, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi. Statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter