Actualitate

Român condamnat, în Danemarca, la 14 ani de închisoare pentru uciderea unei stewardese

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/20/catuse.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Marian Clită a fost adus din Danemarca, joi, de o escortă a Poliţiei Române, pentru a executa în ţară pedeapsa de 14 ani de închisoare la care a fost condamnat de autorităţile daneze pentru uciderea unei stewardese în primăvara lui 2010, au declarat, oficiali din Poliţia Română. </strong></p>

 


El a fost condamnat, în Danemarca, la 14 ani închisoare pentru omor şi tâlhărie, fapte comise în această ţară.

"În fapt, la data de 1 martie 2010, în jurul orei 20.00 cel în cauză i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit şi cu o bară metalică unei stewardese, într-o cameră de hotel şi i-a sustras mai multe bunuri. În urma loviturilor, victima a decedat", se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română.


Curtea de Apel Bucureşti a recunoscut condamnarea pronunţată de instanţa daneză şi a emis anul acesta, la 13 martie, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe numele acestuia.

Marian Clită a fost condamnat la 14 ani de închisoare în februarie 2011, de către tribunalul de primă instanţă din Copenhaga, pe motiv că a ucis o stewardesă a companiei scandinave SAS, la un hotel din capitala daneză.


Conform actului de acuzare, condamnatul a ucis brutal victima, Vera Vildmyren, o norvegiancă în vârstă de 42 de ani, cu peste 20 de lovituri cu o bară de fier şi 38 de lovituri de cuţit, în cursul unei tentative de furt, la 1 martie 2010, într-o cameră a hotelului Radisson Blu.

Românul a negat faptele, afirmând că intrase în camera victimei pentru a o avertiza că uşa era întredeschisă.


"Ea este cea care m-a atacat şi agresat", a declarat acuzatul în apărarea sa, în timpul procesului, recunoscând doar violenţe fără intenţia de a ucide.

Tribunalul a decis de asemenea că inculpatul va fi expulzat pe viaţă din Danemarca, la finalul pedepsei sale, şi că va trebui să achite despăgubiri de 1,5 milioane de coroane (200.000 de euro) familiei victimei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter